اخبار و مقالات
آشنایی با انواع دوغ در صنایع غذایی
تاریخ انتشار : 1397/3/27 ساعت 11:34:51
اگر طرفدار دوغهای صنعتی باشید، حتماً با انواع گازدار، بدون گاز و حتی گرمادیده آنها در بازار مواجه شدهاید و شاید این سؤال برایتان پیش آمده باشد که این دوغها چه تفاوتی با هم دارند و هنگام خرید و مصرف هر کدام از آنها باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟
- تفاوت دوغهای گازدار و بدون گاز چیست؟
- منظورتان از این عوامل داخلی و خارجی چیست؟
- فایده افزودن گاز به دوغها چیست؟
- برخی افراد معتقدند گاز موجود در دوغهای گازدار باعث ابتلا به پوکی استخوان میشود. نظر شما در این باره چیست؟
- کمی هم درباره دوغهای گرمادیده توضیح میدهید؟
- آیا میتوانیم دوغهای خانگی را به دوغهای صنعتی ترجیح دهیم؟
شرایط نگهداری دوغها
دوغها را باید در یخچال و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کرد. دوغهایی که به مدت طولانی خارج از یخچال نگهداری میشوند، با فعالیت و تخمیر بیش از اندازه باکتریها مواجه خواهند شد و در نتیجه طعم ترش زنندهای پیدا خواهند کرد. ترشی بیش از حد و حتی در مواردی تلخ شدن طعم دوغها، میتواند نشانه از دست رفتن کیفیت آنها باشد. بهطور کلی، بدطعمی دوغها جزو اولین و مهمترین نشانههای شرایط بد نگهداری از آنهاست. به همین دلیل هنگام خرید انواع دوغ باید به این نکته توجه داشته باشید که حتماً محصولاتی که در یخچال و دور از نور مستقیم آفتاب هستند را تهیه و مصرف کنید. بد نیست به این نکته هم توجه داشته باشید که تماس بستهبندی دوغ با نور آفتاب (بهخصوص در جادهها یا جلوی مغازهها)، باعث ایجاد ترکیبات سرطانزا و سمی یا اکسید شدن چربی موجود در محصول میشود که تمام این موارد هم بدطعمی این محصولات را به دنبال دارد.
منبع: هفته نامه سلامت